Chatta och res med skoj!

Brittiska resenärer utser Italien till bästa resmålet på alla hjärtans dag

Skickat: Jan 13, 2016
av McCluskey International
Resesällskap på alla hjärtans dag
Brittiska ensamresenärer som letar efter en partner att resa med i alla hjärtans dag-tider har utsett Italien till toppdestination bland platser de planerar att besöka ensamma, enligt den ledande webbplatsen och appen för resedejting, tourbar.com.

Enligt den senaste undersökningen planerar 11%% av TourBars brittiska medlemmar att besöka Italien på egen hand under alla hjärtans dag-perioden i hopp om att hitta en likasinnad som kan följa med på resan. Undersökningen avslöjar att det utsökta italienska köket är huvudanledningen till att medlemmarna väljer detta romantiska resmål, tätt följt av shoppingmöjligheterna.

TourBars medlemmar registrerar sig på webbplatsen och i appen gratis och gör upp planer för sina kommande ensamresor. Genom att beskriva sina resplaner och intressen kan de träffa likasinnade ensamresenärer med samma intressen som vill följa med på en resa. Den som inte reser ensam men ändå vill träffa spännande globe trotters kan gå med som en guide i sin egen hemstad och fungera som värd åt resande singlar.

Undersökningen visar också att USA placerar sig som det näst populäraste resmålet för brittiska soloresenärer och står för 9%% av alla planerade soloresor. Detta kan härledas till det stora antal som besöker USA i affärer, för shopping och sightseeing. Nederländernas närhet till Storbritanninen är en av anledningarna till att det placerar sig som det tredje mest populära resmålet för ensamresenärer under alla hjärtans dag-perioden (6,2%%), samt det stora utbudet av sightseeing och shopping.

Brittiska resenärer med siktet inställt på platser längre bort utsåg UAE as the fourth (6%%) most popular destination to visit over the romantic period thanks to those planning cruise and beach breaks. Spain was found to be the fifth most popular destination (5.7%%), also as a result of those booking cruising breaks as well as visiting the destination for its foodie credentials.

När det gäller TourBars globala medlemmar utsågs USA (12,7%%) till toppdestinationen att besöka på egen hand i alla hjärtans dag-tider. Undersökningen uppdagade att de som planerar att ta sig över Atlanten under den romantiska säsongen gör det med sikte på avkopplande shopping, konserter och sightseeingmöjligheter. Europeiska destinationer som Spanien (8%%), Italien (7,2%%) och Frankrike (6,8%%) säkrade andra, tredje och fjärde plats bland de populäraste resmålen. Tack vare dragningskraften hos shopping, kryssningar och sol och bad kunde Förenade Arabemiraten (6,3%%) placera sig som det femte mest populära resmålet för ensamresenärer.