Chatta och res med skoj!

Åk till Oktoberfest

Skickat: Aug 25, 2016
av McCluskey International
Åk till Oktoberfest
Under oktober månad är det dags för den spännande Oktoberfest, en 16-dagarsfestival bestående av levande musik, öl och klassisk tysk mat. Festivalen har sitt ursprung i Bayern i Tyskland, Oktoberfest celebrations have now been embraced across the world. The leading website and app for finding a travel partner, TourBar.com, is encouraging all solo party-goers to grab a pair of lederhosen and enjoy a slice of the Oktoberfest action this autumn.

Över sex miljoner människor från hela världen förväntas delta i årets festligheter vid Oktoberfest i München i Tyskland. För den som planerar en soloresa i oktober men inte vill missa festen gör TourBar det möjligt att registrera sig gratis och publicera sina kommande resplaner i hopp om att hitta en likasinnad som också tänker fira Oktoberfest. Med 30 000 medlemmar i Storbritannien och en miljon från övriga världen finns det alltid möjlighet att hitta trevliga resenärer med samma resplaner som du själv på TourBar.

Den som hellre vill stanna i Storbritannien i höst men ändå vill ta del av traditionell bayersk kultur kan registrera sig som en guide och därigenom agera reseledare åt soloresenärer från hela världen som planerar att utforska de många öltälten vid Londons alldeles egen Oktoberfest.

Soloresenären som är ute efter att fira Oktoberfest med en twist bör fira i Cincinnati i USA, där 100 taxar i varmkorvdräkt tävlar mot varandra i det årliga ”Running of the Wieners”-racet. Firandet av tysk kultur äger även rum i Blumenau i Brasilien. Här utses varje år en ”Drottning av Oktoberfest” med sina prinsessor som kröns på den sista festivaldagen. En något mer sportig festival hittar man i Breckenridge i USA, där tyskbetonade lekar och ett femkilometerslopp anordnas under festligheterna.

TourBars presschef Anastasia Zolotova tillägger: “Även om Oktoberfest vanligtvis förknippas med festligheter i grupp är det många soloresenärer som också vill vara med och fira nu i höst. För den som vill knyta nya kontakter över en traditionsenlig öl och pretzel kunde det inte vara lättare att hitta en likasinnad Oktoberfest-firare genom TourBar-appen! Medlemmar kan publicera sina kommande festivalplaner och träffa likasinnade resenärer som också planerar att fira Oktoberfest ensamma runtom i världen.”