Eğlenceli sohbet ve seyahat et!

Eğlenceli Seyahat Uygulaması Sadece Gençlere Hitap Etmiyor - Online Seyahat Arkadaşlığında Şansını Deneyen Kırklı Yaşlarındaki İnsanların Sayısı Artıyor

Gönderildi: Nisan 16, 2015
McCluskey International tarafından
Kırk yaşlarındaki seyahat arkadaşları

Seyahat arkadaşlığı sitesi ve uygulaması olan tourbar.com'un verilerine göre, seyahat arkadaşlığında şansını denemek için üye olan kırklı yaşlarındaki insanların sayısı son altı ayda dört katına çıktı. 4.000'den 16.192'ye yükselen bu rakam, sosyal medya trendi haline gelen ve popülerliği her geçen gün artan tek başına seyahatin sadece genç gezginlere hitap etmediğini ispatlıyor.

Yalnız seyahat eden kişileri yol arkadaşlarıyla eşleştirmeyi amaçlayan bir sosyal medya ağı ve mobil uygulama olan TourBar'ın verilerine göre, 45-50 yaş aralığındaki üyeler, TourBar'ın dünya genelinde sahip olduğu 98.000 üyenin %%17,6'sını oluşturuyor. İngiltere'deyse, geçtiğimiz yıl seyahat arkadaşlığında şansını denemek için üye olan kişilerin %%10,3'ü 45-50 yaşları arasındaki üyelerden oluşuyor.

Peki neden? Görünüşe bakılırsa, yılın farklı zamanları yeni bir arkadaş bulma isteği üzerinde etkili oluyor. Örneğin, 2014 yılı ekim ayında sadece 4.000 TourBar üyesi 45-50 yaş aralığına denk gelirken, devam eden aylarda yeni üye sayısının sürekli artmasıyla bu rakam 16.192 kişiye ulaştı. 2014 aralık ayında 45-50 yaş aralığındaki üye sayısında geçen aylara göre %%55 artış görüldü. Bu da, yıl sonuna doğru gezginlerin yeni yıl için hazırlık yapmaya ve 2015 tatillerini planlamaya başladıkları anlamına geliyor. Ayrıca, 2014 aralık ayında bu yaş aralığında gerçekleşen üyelikler diğer yaş aralıklarındaki üyeliklerden daha fazla.

TourBar üyeleri, oluşturdukları online profillerinde yapmayı planladıkları yalnız seyahatlerini belirterek, gezilerinde onlara eşlik edecek ve benzer ilgi alanlarına sahip biriyle tanışmayı umuyorlar. Bunun dışında, henüz bir seyahat planı olamayan kullanıcılar, yaşadıkları şehri ziyaret eden yalnız gezginlere şehir rehberi olarak arkadaş edinebilirler.

İngiliz Seyahat Acenteleri Birliği'ne (ABTA) göre, günümüzde yapılan bütün seyahatlerin %%13'ü*1 yalnız olarak gerçekleştiriliyor. Konaklama hizmetleri sunan Small Luxury Hotels of the World™ (SLH) verileri, 2011- 2012 arasında rezervasyonu yapılan tek kişilik oda sayısının 4115'ten 5841'e çıktığını gösteriyor.

TourBar Halkla İlişkiler Müdürü Anastasia Zolotova: "Her ay bir önceki aya göre, TourBar'a üye olan 45-50 yaş aralığındaki insanların sayısında etkileyici bir artışa şahit olduk. Mobil İnternet sitemiz ve uygulamamızın kullanımı hızlı ve kolay. Ayrıca, üç aşamalı doğrulama işlemimiz sayesinde kullanıcılarımız kendilerini daha güvende hissediyorlar. Kafa dengi bir yol arkadaşı bulma arzularının gerçekleşmesine yardımcı olan teknolojiyi benimseyen kırklı yaşlarındaki gezginlerin sayısı her geçen gün artıyor ve bu yaş grubunun TourBar'a olan ilgisinin 2015 yılında da artmaya devam edeceğinden eminiz."

*1 2014 ABTA Tüketici Tatil Trendleri Raporu

Daha fazla bilgi veya görüşme talep etmek için lütfen iletişime geçin:
McCluskey International
Fiona Anderson / Lauren Hill
tourbar@mccluskey.co.uk
0208 747 2170